Societat 11/05/2017

Els Premis Baldiri Reixac reparteixen 101.000€ per a estimular i reconèixer l'escola catalana

La Fundació Carulla fomenta cinc projectes innovadors perquè es duguin a terme i reconeix nou escoles i 50 alumnes

Ara
2 min
Un cartell sobre el català en una escola / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEls premis Baldiri Reixac que entrega la Fundació Carulla han repartit 101.000 euros en diferents projectes que reconeixen i estimulen l'escola catalana. Els guardons volen ajudar a donar resposta als reptes actuals de l'escola, reconeixent iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. En els 39 anys d'història del premi, s'han reconegut més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d'alumnes.

Aquest any la principal novetat són els 5 premis de 4.000 euros adreçats a mestres que impulsen projectes innovadors. Els han guanyat:

  • Instròniks Band - Marc Sibila Vidal. Escola de Música Municipal Mestre Castella, de Navàs (Bages)
  • El taller del material gran - David Altimir, Marta Bori, Gemma Clavero, Olga Mayans, Maite Pujol, Núria Roca, Maria Rovira, Ariadna Torras i Sílvia Torres Moreno. Escola Les Pinediques, de Taradell (Osona)
  • Llums, càmera i poesia! Un projecte didàctic de vídeo poesia a secundària - Anna Riera i Pijoan. Institut de Gurb (Osona)
  • e2TransFoli, el portafoli com a eina d’ensenyament-aprenentatge i avaluació competencial - Neus Heras, Xavier Cortina i Rafel Garcia. Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori (Gironès)
  • L’escola es fa una selfie - Ramon Breu Panyella. Escola Solc, de Barcelona (Barcelonès). Aquest guardó s'ha convocat conjuntament amb la UOC.

A més, s'han entregat nou premis de 4.000 euros per a projectes globals d'escola, que han anat a parar a l'Escola Municipal de Música de Puig-reig; el Col·legi Escorial, de Vic; l'Escola Sadako de Barcelona; el centre d’Educació L’Estel de Balaguer (La Noguera); l'Escola Mansuet, a Collbató; l'Escola Pepa Colomer, del Prat de Llobregat, l'Escola Octavio Paz, al barri de Navas de Barcelona, a la ZER Les Salines, formada per les escoles d'Agullana, Biure d'Empordà, Boadella d'Empordà, Maçanet de Cabrenys i La Vajol i el CEIP Lluís Vives a Ontinyent (País Valencià).

Com cada any, també s'han entregat 900 euros a 50 alumnes compromesos, encuriosits i creatius.

stats