Societat 14/11/2013

El Zoo recorda Floquet de Neu

Es commemora el desè aniversari de la seva mort amb una setmana dedicada a la conservació dels primats

Ara
2 min

BarcelonaEntre el 16 i el 24 de novembre, el Zoo de Barcelona commemora el desè aniversari de la mort de Floquet de Neu (1966–2003) amb diverses activitats orientades a la sensibilització sobre les amenaces que afecten aquests animals. Entre elles, destaca l'exposició '10 anys sense Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats', un breu repàs per la història de Floquet de Neu, des que va ser trobat a Guinea Equatorial, l'any 1966.

A més, en l'exposició també es podrà trobar informació relativa als programes de recerca i conservació i a diverses organitzacions i institucions que treballen en favor dels drets dels primats en el nostre entorn.

D'altra banda, a l'espai de goril·les del Zoo es prepara una gimcana amb el nom 'Sobreviu als 4 reptes. Les amenaces que afecten els goril·les'. És una activitat dirigida a nens i adults a través de la qual, de forma lúdica, es pot aprendre i experimentar sobre els reptes que, diàriament, han de superar els primats a la selva per sobreviure.

També es podrà gaudir d'una exposició dels dibuixos finalistes del concurs 'Homenatge a Floquet de Neu', organitzat pel Zoo en col·laboració amb l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja, una exposició de pintures sobre grans primats a càrrec de l'escola d'art Pigment, i hi haurà xerrades educatives i la projecció contínua de l'audiovisual 'Floquet de Neu en moviment'.

De dilluns a divendres hi haurà activitats educatives per a grups escolars, i el dimecres 20 se celebrarà el lliurament del premi Floquet de Neu al millor treball de recerca de batxillerat 2013.

Jornades de portes obertes

El cap de setmana del 23 i el 24 de novembre hi haurà jornada de portes obertes en la part del Zoo que correspon a l'antic circuit d'educació viària, on podrà accedir tothom qui vulgui participar de les activitats de la Setmana Floquet de Neu. S'hi podrà visitar l'exposició '10 anys sense Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats', l'exposició dels dibuixos finalistes del concurs 'Homenatge a Floquet de Neu' i la mostra de projectes i activitats realitzats per institucions que treballen per a la conservació dels primats.

stats