Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

'Tallo de hierro', la novel·la més coneguda de William Kennedy, publicada

Libros del Asteroide presenta nova traducció d'un clàssic de les lletres nord-americanes del segle XX, 'Tallo de hierro', adaptada al cinema l'any 1987 per Héctor Babenco i protagonitzada per Jack Nicholson, Meryl Streep i Tom Waits

Igual que Roscoe, negocis d'amor i guerra (2002 ) , publicada per Libros del Asteroide l'any passat , Tallo de hierro també pertany al celebrat cicle novel·lístic
d'Albany , una sèrie de ficció que recrea els foscos mecanismes del s diners , la política i el crim a Albany , capital de l'estat de Nova York , entre finals del segle XIX i la primera meitat del XX .

Tallo de hierro situa el lector l'any 1938 , en plena Gran Depressió , quan Francis Phelan , exjugador professional de beisbol i ara vagabund alcoholitzat , torna a la seva ciutat natal , Albany , de la qual se n'havia anat vint-i-dos anys abans abandonant la seva família després d'un accident . L'acompanya Helen , també vagabunda , amb qui ha compartit els últims anys i l'uneix la tendresa i la compassió . Els records del seu violent passat l' assetgen a cada cantonada però Francis també sent , per primera vegada en la seva vida , que la redempció és possible .


La novel·la recupera l'esperit i llenguatge de la Gran Depressió i va ser portada al cinema el 1987 amb el mateix títol en una recordada pel·lícula dirigida per Héctor Babenco i interpretada per Jack Nicholson i Meryl Streep . Libros del Asteroide publicarà pròximament una altra de les novel·les emblemàtiques de l'autor : La jugada maestra de Billy Phelan.

Més continguts de