Costa Daurada
Suplements 13/11/2022

Vila-seca, la Pineda Platja: El plaer de tornar

La seva façana marítima és un dels espais públics urbans oberts al mar més grans de la Costa Daurada.

Redacció
2 min
Vila-seca, la Pineda Platja:
 El plaer de tornar

Vila-seca és una destinació amb un destacat passat agrícola i una llarga tradició vinícola. Bon exemple d’això és l’emblemàtic Celler de Vila-seca, recentment restaurat per convertir-lo en un espai innovador, multifuncional i museístic d’experiències i emocions per gaudir d’activitats culturals i de promoció turística. El Celler de Vila-seca, que entrarà en funcionament aquesta primavera, culmina la creació d’un Parc Cultural a Vila-seca, del qual també forma part el Castell de Vila-seca, transformat recentment en un espai expositiu d’art contemporani.

L’objectiu d’aquesta actuació és el disseny i construcció d’un museu diferent, sorprenent i emocional, destinat a impactar els ciutadans amb la seva història íntima recent que recalca la importància del llegat del cooperativisme a Vila-seca.

L’oferta cultural del municipi s’afegeix a la ja existent ruta pel centre històric a través d’un itinerari lliure a través de codis QR pels punts d’interès més emblemàtics.

I del centre històric de Vila-seca... a la platja de la Pineda, un enclavament ideal per a tota la família per gaudir de platges de suau pendent, ideals per als infants. Un llarg passeig ressegueix la platja de la Pineda. La seva façana marítima és un dels espais públics urbans oberts al mar més grans de la Costa Daurada.

Espais verds

A Vila-seca trobaràs la Séquia Major, la zona d’aiguamolls de Catalunya més important entre el delta de l’Ebre i el delta del Llobregat. Amb 17,3 hectàrees, alberga una gran biodiversitat i representa un punt important de pas i descans per als ocells migratoris. Les visites duren dues hores i transcorren d’agost a febrer.

Entre Vila-seca i la Pineda Platja s’ubica el Parc de la Torre d’en Dolça, que, dissenyat amb criteris de sostenibilitat, constitueix un important pulmó verd del territori. S’anomena així per la torre que hi ha al mig del parc i que està integrada dins d’un espai natural de 37 hectàrees.

Experiències úniques

La platja i els espais verds de la destinació esdevenen enclavaments per tornar a connectar amb la natura i amb l’entorn, però també amb un mateix i els qui més estimem. Descobreix el lloc on les tortugues tornen i aprèn a reconèixer el seu rastre als tallers en família; endinsa’t al cor del Parc de la Torre d’en Dolça a través dels seus senders i envolta’t de natura, aiguamolls i ocells a la Séquia Major.

Torna a ser nen per un dia amb les gimcanes familiars i rutes de parcs i xiscla d’emoció a PortAventura World, amb els seus tres parcs temàtics, Port-Aventura Park, Caribe Aquatic Park i Ferrari Land, i llisca per tobogans increïbles a Aquopolis Costa Daurada.

Perquè viure experiències úniques en família serà el millor record de les teves vacances. Vila-seca és un lloc que et farà tornar.

stats