Apple anuncia Mountain Lion, la nova versió del seu sistema operatiu

El nou 'software', que es podrà instal·lar als ordinadors Mac abans de l'estiu, incorpora innovacions inspirades en l'iPad

Apple ha anunciat avui per sorpresa una nova versió del seu sistema operatiu, OS X, que ja està disponible per a desenvolupadors. El nou programa, que es dirà Mountain Lion –seguint la tradició de la companyia de fer servir noms de felins– estarà disponible per a la majoria d'ordinadors Mac abans de l'estiu, tot i que alguns models antics no podran rebre una actualització.

El sistema incorpora algunes característiques heretades directament de iOS, el sistema operatiu de l'iPhone i l'iPad, com ara un centre de notificacions que es desplegarà a la part dreta de la pantalla o un botó "compartir" inclòs en la majoria d'aplicacions per fer més fàcil enviar els documents o les pàgines web per correu o compartir-les a les xarxes socials.

L'equip d'Apple ha treballat, a més, per incorporar Twitter en el sistema operatiu. A partir d'ara serà possible per als usuaris de Mac per tuitejar gairebé qualsevol cosa sense abandonar una aplicació, i només caldrà introduir les dades d'accés una vegada.

La nova versió inclou , a més una aplicació en què es concentrarà tota l'activitat relacionada amb jocs, el Game Center, que farà possible jugar contra l'iPhone o l'iPad.

A més d'això, una aplicació renovada de missatgeria instantània, i noves notes i recordatoris són algunes de les novetats del sistema, que incorpora una sincronització millorada amb iCloud, el sistema d'emmagatzematge en el núvol de la companyia de Cupertino.

Més continguts de