Xarxes

El servei de música en 'streaming' de YouTube costarà 9,99 euros al mes

Music Key oferirà accés als 30 milions de cançons de Google Play

Google vol que YouTube monetitzi el fet d'haver-se convertit en un dels grans repositoris musicals de la xarxa. Per fer-ho, ha creat el YouTube Music Key, un sistema Premium que, per un preu de 9,99 euros, ofereix accés als més de 30 milions de cançons de Google Play, que es poden escoltar en 'streaming' sense anuncis, amb reproducció en segon pla i també sense connexió a internet. En el cas dels mòbils, es pot seguir escoltant la música d'un clip encara que s'hagi apagat la pantalla. El servei competeix directament amb Spotify però ofereix el fet diferencial de poder veure el videoclip de la cançó, si es troba també a YouTube.

De moment, l'aplicació de YouTube per a mòbils (tant per a Android com per a iOS) i també la web s'ha habilitat un espai específic per a la música. En aquest apartat es poden veure els videoclips favorits de l'usuari, a qui se li recomanen llistes de reproducció a partir dels seus gustos, més d'altres que inclouen els èxits més escoltats pel públic en general. El sistema memoritza també les cançons que l'usuari escolta per posar-li a l'abast quan torni a la pàgina o l'apli.

El servei de pagament, però, funciona de moment només en fase beta: per poder-hi accedir cal rebre una invitació de les que, durant els propers dies, començaran a propagar-se entre els fans de la comunitat Google. Un cop s'obri al públic en general, ho farà amb un preu promocional de 7,99 euros al mes.