Un periodista israelià es grava caminant 10 hores per París per denunciar l'antisemitisme

Zvika Klein, vestit amb una quipà, ha volgut denunciar l'assetjament als jueus caminant en silenci per la ciutat vestit amb una quipà

'10 hores caminant per París com a jueu' és el títol d'aquest vídeo que, en un minut i mig, pretén denunciar que a la capital de França hi ha antisemitisme. El vídeo resumeix les burles, menyspreus i interpel·lacions que va rebre el periodista del diari digital israelià  NRG Zvika Klein caminant en silenci durant deu hores per París vestit amb una quipà –un casquet que duen els homes jueus practicants–.

La idea segueix l'estela d'un altre vídeo que es va publicar a l'octubre per denunciar l'assetjament al carrer a les dones a Nova York i que va tenir molt de ressò, fins al punt que es van fer molts altres vídeos semblants en d'altres ciutats. Com en el cas de Nova York, el vídeo l'enregistra una altra persona que va davant del periodista amb una càmera camuflada a la motxilla.

Des de diumenge el vídeo ja acumula més de tres milions i mig de visites i  ha tingut ressò a altres mitjans israelians. S'hi veu com Klein camina pel centre de París i, sobretot pels suburbis, on sent tota mena de comentaris, el miren despectivament i alguns vianants escupen darrere seu. El vídeo arriba després de l'atac al 'Charlie Hebdo', destrosses en cementiris jueus i la polèmica sobre els  jueus francesos que es plantegen marxar del país. També denuncia que el 2014 es van denunciar 851 atacs antisemítics a França.