Societat 29/10/2014

Una dona camina 10 hores per Nova York i grava com l'assetgen més de 100 vegades

Un vídeo resumeix en dos minuts tot el que li diuen homes a qui ni tan sols ha mirat

Ara
1 min

BarcelonaUn "somriu!" pot semblar inofensiu, com "bonica" o "sexi", però quan homes desconeguts importunen una dona desenes de vegades en un sol dia sense que ni tan sols els hagi mirat, totes aquestes floretes es converteixen en assetjament verbal. Això intenta demostrar aquest vídeo que resumeix en dos minuts les més de cent interpel·lacions que va rebre una dona que va caminar durant deu hores en silenci absolut per Manhattan, Nova York.

"Què, no vols parlar?", li diu un altre home. I no li diu res més, però la segueix durant cinc minuts, caminant al seu costat en silenci. El vídeo demostra com pot arribar a ser d'incòmoda la situació, com ho és quan ha de sentir que li diuen coses relacionades amb el logotip de la marca de pantalons que duu al cul, i com fins i tot hi ha homes que la critiquen per no donar-los les gràcies per llançar-li floretes.

El vídeo el va enregistrar un home –Rob Bliss, especialitzat en màrqueting viral– que caminava davant la protagonista amb una càmera GoPro camuflada. L'actriu Shoshana B. Roberts s'havia prestat voluntàriament a l'experiment impulsat per Hollaback, una organització contra l'assetjament verbal a les dones al carrer. Ha aconseguit més d'un milió de visites a YouTube en tan sols un dia i, entre els qui el comenten, hi ha un intens debat sobre si les interpel·lacions no sol·licitades es poden considerar assetjament o són simplement floretes sense més ni més. Amb tot, alguns comentaristes han anat més enllà, i Hollaback fins i tot ha denunciat via Twitter amenaces de violació contra l'actriu que YouTube ha anat retirant:

stats