Tema del dia 07/03/2015

El CD ‘20 anys de vacances. 20 cançons’, amb l’ARA

El disc, que inclou un llibret amb les lletres, és un recorregut per l’obra d’Ovidi Montllor (1942-1995) amb les seves cançons més emblemàtiques

Ara
2 min
El disc de l'Ovidi amb l'ARA

BarcelonaEl CD Ovidi Montllor. 20 anys de vacances. 20 cançons es pot aconseguir exclusivament amb l’ARA des d’avui i fins al dimarts 10 de març a un preu de 9,95 euros. El disc, que inclou un llibret amb les lletres, és un recorregut per l’obra d’Ovidi Montllor (1942-1995) que inclou les seves cançons més emblemàtiques, tant les pròpies com les adaptacions de poemes que va fer seus. S’obre amb Homentage a Teresa, una de les meravelles del disc A Alcoi (1974). Els records d’infantesa també planen a L’escola de Ribera, una crònica gens sentimental dels anys escolars, quan “els pupitres eren bruts” i “els que sèiem érem pobres”. El disc De manars i garrotades subminstra bona part del repertori del CD: cançons com ara La samarreta, Als companys, Serà un dia que durarà anys, Encara nois, encara, Una de por i les Valencianes de l’U i el Dos de De manars i garrotades. Altres peces vénen d’ A Alcoi, com Una nit a l’òpera, Va com va, A la vida i la brasseniana Les meves vacances. També es pot escoltar l’Ovidi que va cantar a l’Olympia de París peces com Perquè vull, Sí senyor!, La fera ferotge i Carta a casa. És l’intèrpret en estat pur, el que convertia la veu en un recurs escènic imbatible.

Poeta de poetes

Com es podia esperar, el disc inclou algunes de les millors adaptacions musicals de poetes que va fer el cantautor d’Alcoi. No hi falta Els amants, la passió i la ferocitat escrita per Andrés Vicent Estellés. De Joan Salvat-Papasseit recupera Sageta de foc i L’ofici que més m’agrada. I també hi ha les Corrandes d’exili de Pere Quart, que l’Ovidi va projectar amb la guitarra de Toti Soler. 20 cançons per recordar que l’Ovidi sempre serà amb nosaltres.

stats