Terres de Lleida 24/07/2017

L'esquerra anticapitalista critica les declaracions de Reñé sobre la visita del síndic a un assentament de temporers

La campanya 'Fruita amb justícia social' considera "vergonyós" que el president de la Diputació contraposi temporers de Lleida i indigents de Barcelona per tapar la mala praxi d'algunes empreses

I. G.
2 min

LleidaLes entitats que conformen la campanya 'Fruita amb justícia social' (Crida per Lleida-CUP, CGT Lleida, Papers per a Tothom i Casal Popular de Joves de Lleida) han criticat durament les declaracions del president de la Diputació, Joan Reñé, en referència a la visita del síndic de greuges a un assentament de temporers que treballen en la campanya de la fruita. Aquestes entitats recorden a Reñé que el síndic "actua d'ofici davant de la inoperància i la desatenció reiterada per part de les administracions locals i la Diputació" i afegeix que "en cap cas la situació dels temporers sense sostre i en situacions infrahumanes és un cas puntual, sinó que fa vint anys que es denuncia i vint anys que la Diputació ignora el problema, quan hi ha milers de persones afectades". En aquest sentit, 'Fruita amb justícia social' creu "vergonyós" que Joan Reñé "intenti contraposar temporers de Lleida i indigents a Barcelona per tapar la mala praxi d'algunes empreses i la nul·la acció de la Diputació i alguns ajuntaments". Es per això que l'acusen de defensar "una política amb trets racistes i de negació de la realitat d'alguns que ocupen càrrecs a les institucions".

Reñé va assegurar que la imatge que s'està donant sobre els assentaments de temporers a Ponent està "lluny de la realitat generalitzada" i va apuntar que el que va visitar el síndic de greuges és un dels pocs que hi ha. No obstant això, el president de la Diputació es va mostrar partidari de "tallar de soca-rel" aquests casos on els temporers viuen en unes condicions precàries en llocs abandonats amb serveis mínims i sense higiene.

En el marc d'aquesta campanya, aquest dilluns al matí s’ha realitzat una jornada informativa sobre els drets dels temporers a la qual han assistit prop de 150 treballadors de la campanya agrària.

stats