POLÍTICA
Terres de Lleida 31/01/2023

Aprovat el reglament del nomenclàtor de carrers

Aprovat el reglament del nomenclàtor de carrers

ARA
2 min

LleidaEl ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat inicialment el reglament del nomenclàtor, que regularà el procediment per fer canvis de denominacions de carrers i l’assignació de nous noms de vies i espais públics de la ciutat. La proposta presentada recull les esmenes que han fet els grups del PSC i el Comú i l’Associació de Veïns de Balàfia, i ha obtingut 21 vots favorables i 6 abstencions. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha subratllat que s’ha fet un reglament que respon a un model de convivència i de respecte a les llibertats, que pretén integrar perfils diferents i que es treballarà a través del Consell de Ciutat.

Consens i participació

La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha exposat l’evolució d’aquest reglament, des que es va constituir la comissió d’estudis el 1980 amb l’historiador Josep Lladonosa fins que s’ha constituït una comissió específica del nomenclàtor dins el Consell de Ciutat, fent que aquest àmbit inclogui el màxim consens i participació ciutadana. En última instància, s’ha de tenir en compte que el canvi es fa efectiu a través d’un decret d’alcaldia.

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, del PSC, ha agraït que l’aprovació s’hagi endarrerit per arribar a un consens i que s’hagin tingut en compte les aportacions del seu grup. La regidora del Comú, Elena Ferre, ha assegurat que el nom de les vies “defineix el que som com a comunitat” i diu molt quan hi ha noms d’escriptores o artistes o herències bèl·liques, per exemple. Des del PP, Xavier Palau ha qüestionat alguns elements que considera partidistes o ideològics, i des de Cs Maria Burrel ha posat sobre la taula que calia fer un reglament més entenedor.

El ple també ha aprovat una moció per al foment de la transició energètica a la ciutat.

stats