Terres de Lleida 11/07/2017

Rècord d'alumnes inscrits a la Càtedra Cervera Emili Pujol

El curs, que tindrà lloc del 23 al 30 de juliol a la capital de la Segarra, comptarà amb les actuacions de l'Orquestra Julià Carbonell, Carles Trepat i Blaumut, entre d'altres

Ara
1 min
Carles Trepat amb alguns alumnes de guitarra, la qual, enguany, tindrà un pes molt important a la Càtedra

CerveraLa Càtedra Cervera Emili Pujol, considerada la més important i àmplia de Catalunya, ha registrat enguany un nou rècord, amb més de 270 alumnes inscrits. Tal com diu la seva directora, Estefania Balcells, el curs, que se celebrarà del 23 al 30 de juliol a Cervera, "se situa al llindar de la capacitat màxima, de manera que no es poden absorbir més" alumnes. Segons Balcells, el principal atractiu que troben els inscrits és el fet de poder assistir a classes magistrals amb un ''treball orquestral molt reconegut'' combinat amb la possibilitat d'assistir de públic als concerts que la major part de professors fan al vespre.

La capital de la Segarra es convertirà, doncs, en seu de coneixement i cultura, amb 'master classes' impartides per 30 professors destacats en l'àmbit de la música clàssica i amb set concerts programats, entre els quals, les actuacions de l'Orquestra Julià Carbonell o la proposta més innovadora del certamen, Blaumut, que presentaran el seu nou disc.

De manera paral·lela, però, com és habitual, en el marc d'aquesta setmana musical el pròxim dia 26 de juliol se celebrarà la 14a edició de la Fira de Lutiers. En aquesta edició participaran 15 tallers arribats des de diferents punts del país i més de 26 artistes lutiers. Una de les joies que s'exposaran en el marc de la Fira serà una guitarra Torres valorada internacionalment com una de les millors que s'han fabricat mai. Precisament el seu propietari, Carles Trepat, oferirà el mateix dimecres un concert amb aquesta guitarra del 1892, amb motiu del 200 aniversari del naixement del seu creador, Antonio Torres.

stats