Terres de Lleida 29/10/2019

Quan les fulles dels arbres cauen, Lleida batega!

Tast de cervesa artesana, música, danses urbanes i cultura, molta cultura, en la secció mensual Silvinaction, rèplica del blog (Silvinaction.cat) que porta el mateix nom

Silvinaction
3 min
Quan les fulles dels arbres cauen, Lleida batega!

Batecs de llúpol

Últimament hi ha hagut un boom de cervesa artesana a la nostra terra. A la província de Lleida diverses microcerveseries amb diversos tarannàs han irromput per posar de manifest la qualitat de les seves produccions. Aquest apassionant món de sabors ens permet tastar un producte fet al territori, amb gustos, matisos, olors i aromes que el diferencien de la típica cervesa industrial. Lleida acollirà l’Embarrilada Vol. 1, la primera edició d’una nova fira de la cervesa artesana promoguda per l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida, que va ser ajornada del 28 de setembre previst a l’1 de novembre. Durant tota la jornada hi haurà estands amb degustacions gastronòmiques i de les cerveses fetes artesanalment a Cervesa Lo Vilot, Ctretze Pirineus, La Vella Caravana o la Cerveseria Matoll, entre d’altres. La trobada inclou també vermut, música i visites guiades al Museu de Lleida.

Batecs de música negra

Hi ha festivals de música que desperten grans passions i d’altres, en canvi, que generen certa indiferència. El Festival Independent de Músiques Negres Ponent Roots, impulsat i organitzat pel col·lectiu amb el mateix nom, és dels que augmenten la nostra freqüència cardíaca. El Ponent Roots és una convocatòria anual ben marcada a les agendes dels amants del reggae, el rocksteady, el funk o el soul. En la seva 8a edició eixampla i incrementa la seva programació amb activitats que fan venir salivera i que s’obren a tota mena de públic. Del 13 al 17 de novembre diversos espais de Lleida acolliran xerrades, discjòqueis, un Vinil Fòrum, una exposició-vermut amb música en directe i la sessió familiar Ponent Xics. La gran jornada del festival serà, sens dubte, la del divendres, amb una nit de concerts d’alt voltatge. The Aggrolites, Joel Saraluka o els Double Jabs faran ballar de valent el públic assistent. El Ponent Roots augmenta les pulsacions de l’escena musical a Ponent, reivindicant i defensant “la cultura d’arrel com a altaveu de la llibertat.”

Batecs de jazz

Escoltar determinats tipus de música de fons quan la paleta de colors canvia cap a una gamma de tonalitats càlides i les temperatures comencen a baixar contribueix a fer que el fred sigui de més bon pair. El jazz és una de les bandes sonores ideals de l’entretemps i, de fet, dona una marcada personalitat a la tardor lleidatana. Del 7 al 29 de novembre, la creativitat, l’experimentació i la llibertat jazzístiques intensificaran la varietat cromàtica i sonora del paisatge lleidatà amb la XXVI edició del Festival de Jazz de Lleida Jazz Tardor.

Una cita a cegues d’improvisació amb el Col·lectiu Free’t, Ramon Prats i un tast de vins del celler Cérvoles amenitzaran els preliminars del festival. Jazzistes internacionals, nacionals i locals, de renom i emergents, acostaran el jazz d’ahir, d’avui i de demà amb un assortiment de concerts. El plat fort serà l’actuació de Karrin Allyson, una de les poques figures femenines del cartell d’enguany. La programació, a més, inclourà una matinal familiar i una exposició.

Batecs de danses urbanes

Lleida esdevindrà l’ull de l’huracà de l’escena europea de les danses urbanes a mitjans de novembre. Un focus guiarà la nostra mirada cap a l’escenari lleidatà del Teatre de la Llotja amb l’arribada del The Best On. The Best On, organitzat i dirigit per Dancescape! en col·laboració amb iDance, és un certamen de companyies professionals nacionals i internacionals de balls urbans. La competició comptarà amb la presència dels prestigiosos coreògrafs internacionals Zac Reece, Devin Pornel i Pat Cruz. La sisena edició té com a objectiu “impregnar Lleida de l’esperit de la cultura i la dansa urbana.” Quinze companyies seleccionades prèviament mostraran les seves creacions coreogràfiques de break-dance, popping o new style i narraran els seus relats a través del moviment dels seus cossos. Centenars de ballarins ho donaran tot per emocionar els espectadors, per transmetre originalitat i innovació escènica i, sobretot, per guanyar-se el vot i el cor del jurat.

stats