Terres de Lleida 17/07/2017

L'A-14 entre Lleida i Rosselló descongestionarà el trànsit de 13.500 vehicles al dia a l'N-230

El ministre de Foment inaugura els 6 nous quilòmetres, que han costat 72 milions d'euros entre obres i expropiacions

Ara
1 min
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, durant l'entrada en servei del tram de 6 quilòmetres de l'A-14 entre Lleida i Rosselló (Segrià)

TorrefarreraEl ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha presidit aquest dilluns l'entrada en servei del tram de 6 quilòmetres de l'A-14 entre Lleida i Rosselló (Segrià). D'aquesta manera, els cotxes que es dirigeixin cap a França podran accedir a aquesta autovia directament des de l'A-2. Aquests quilòmetres se sumen als 8 entre Rosselló i Almenar (Segrià) que ja estaven en funcionament i als 2 construïts però encara tancats al trànsit.

En total, des d'avui els vehicles ja poden circular per un total de 16 quilòmetres al llarg de l'A-14 entre Lleida i Almenar (Segrià). Aquesta autovia permetrà als vehicles estalviar-se una dotzena de rotondes i uns 8 minuts de temps a l'hora de recórrer el tram en qüestió. A més, aquests 6 nous quilòmetres serviran per descongestionar l'N-230, que al seu pas per Torrefarrera suporta un volum de trànsit de 13.500 vehicles al dia, del quals més de 1.100 són camions.

De la Serna s'ha mostrat conscient que aquest tram ha sigut llargament reivindicat pel territori i s'ha compromès a continuar els estudis dels nous trams fins a França. També ha recordat que el Govern espanyol hi ha invertit més de 72 milions d'euros, dels quals 56 han estat destinats a les obres i més de 15 a expropiacions.

D'altra banda, el ministre ha destacat que aquesta autovia afavorirà la vertebració territorial del nord de Lleida, millorarà la seguretat, prestarà servei a l'aeroport Lleida-Alguaire i garantirà una millor mobilitat del tots els ciutadans. De la Serna també ha destacat que un 11% de la inversió s'ha destinat a la protecció de la fauna amb l'habilitació de basses i camins.

stats