CORPORACIÓ PROVINCIAL
Terres de Lleida 29/11/2022

Llum verda al pressupost milionari de la Diputació

Llum verda al pressupost milionari de la Diputació

ARA
2 min
El ple votant el pressupost de la institució per al 2023.

LleidaEl ple de la Diputació de Lleida ha donat l’aprovació inicial al pressupost de la institució i dels seus organismes autònoms per al 2023, que suma 149.693.062 euros, un 4,2% més que l’actual. Els comptes han rebut el suport dels dos grups del govern (ERC i JxCat) i d’Unitat d’Aran. Els socialistes s’hi han abstingut, mentre que En Comú Podem i Ciutadans hi han votat en contra.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident primer, Jordi Latorre, van destacar que els comptes consoliden i reforcen el suport als ens locals de la demarcació. Talarn va posar en relleu que la distribució dels ajuts i subvencions dels diferents plans econòmics es continuarà fent seguint “bases objectives” i amb “criteris de discriminació positiva” als municipis de muntanya o amb risc de despoblament.

Per la seva banda, Latorre va dir que els comptes “aporten protecció, per facilitar la tasca als ajuntaments; són conscients de la situació que amenaça les institucions lleidatanes, i aposten per la sostenibilitat, perquè fan un salt endavant en les polítiques públiques per lluitar contra la crisi climàtica”.

Pla de salut

Des del govern remarquen el nou pla triennal per a inversions de salut, que permetrà injectar fins a 24 milions d’euros en infraestructures sociosanitàries locals entre els anys 2023, 2024 i 2025, a raó de 8 milions d’euros anuals. D’altra banda, el pla de cooperació municipal estarà dotat amb 19 milions i el pla de cooperació comarcal amb 5,3 milions d’euros. En aquest sentit, s’incrementen en un 50% els ajuts als consells comarcals per destinar noves places de secretaria i intervenció que donin suport tècnic als ajuntaments. Així mateix, el pla d’inversions municipal bianual destinarà 10 milions a la transformació dels municipis.

El ple, el corresponent al mes de novembre, va acordar una declaració institucional per condemnar i rebutjar des de la institució lleidatana qualsevol tipus de violència exercida contra les dones.

stats