Terres de Lleida 09/07/2017

Una Transsegre amb menys accidents per la prohibició de consumir alcohol a les barques

Un total de 230 barques amb 1.758 tripulants han participat aquest cap de setmana en la 33a edició de la festa aquàtica

Ara
1 min
Imatge de l'arribada d'una de les barques a Balaguer

BalaguerLa Transsegre va arrencar aquest dissabte a Camarasa amb un temps d'allò més inestable i amb prop de 600 participants menys que l'any passat, però també amb moltes més mesures de seguretat. La gran festa aquàtica ha congregat a Balaguer milers de persones que no s'han volgut perdre l'arribada de les 230 barques aquest diumenge.

Entre les noves mesures de seguretat adoptades destaca la prohibició del consum d'alcohol a les barques, la qual cosa hauria reduït els accidents greus dels 40 de l'any passat a només un aquest any. Nuri Toledo, presidenta de l'entitat organitzadora, Admirals Cup Lights, s'ha mostrat molt satisfeta per això.

La primera a arribar a Balaguer ha estat una barca d'origen esparreguerí, 'Waterwold', i els seus cinc tripulants no han sigut conscients que eren els guanyadors fins a l'últim moment. Els primers lleidatans a creuar la línia d'arribada han estat de Balaguer i anaven disfressats de massais.

La festa, que va començar l'any 1984 per reivindicar la recuperació de l'espai natural del riu, ofereix també concerts i espectacles durant tot el cap de setmana. Aquesta edició ha comptat amb les actuacions de la companyia de dansa Montse Miret, Paco Pil i Rock Tambuls, entre d'altres.

stats