Vídeos 24/06/2021

"Victòria": l'última sortida dels presos polítics de Lledoners

El pessigolleig de l'emoció i la impaciència sura en l'ambient. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull caminen per última vegada pels passadissos del centre penitenciari de Lledoners, instants abans de sortir per recuperar la llibertat després de la concessió dels indults per part del govern espanyol. Entre el murmuri dels set destaca l'ànim de Cuixart, que, a les imatges de la gravació, crida davant la porta de vidre: "Victòria, victòria!" Tot i que per darrere se sent Junqueras dir "No, no, que sembla que ens alegrem que hi hagi molts represaliats" i algú altre que diu "Però no cal que corris, no corris, no corris".

Són els segons previs a la icònica imatge que es produirà quan tots set surtin de l'edifici exhibint una bandera amb el lema Freedom for Catalonia mentre el president d'Òmnium fa el gest de la victòria amb els dits. En paral·lel, a Puig de les Basses i a Wad-Rass també sortiran l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Aquest dimecres es posava fi a les més de mil nits de presó dels líders independentistes, que malgrat la concessió de la mesura de gràcia reclamen l'amnistia i es mantenen ferms en els seus ideals. “No hem canviat d’opinió, continuarem pensant el mateix i lluitant per la independència”, refermava Joaquim Forn dimecres a les portes de Lledoners.

stats