Mèdia 12/02/2012

Les emissions, pendents del Suprem i el Congrés

Salvador Almenar
2 min
Manifestació a València el febrer del 2011 per defensar les emissions de TV3.

VALÈNCIALa fi de les emissions de TV3 va posar punt final a 26 anys de senyal dels canals de la Corporació Catalana al País Valencià. No obstant això, l'intent de tancar definitivament els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) -entitat propietària de les antenes dependent de la Generalitat Valenciana- podria quedar sense efecte si alguna de les dues vies que hi ha obertes per revertir aquesta situació fructifiqués.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hi ha una via judicial oberta gràcies al recurs que ACPV va presentar davant el Tribunal Suprem i segons el qual el govern valencià no tenia competències per intervenir una freqüència televisiva que no li havia estat atorgada. És l'opció parlamentària en la qual l'entitat té posades més expectatives. Arran del tancament dels repetidors, es va engegar la iniciativa legislativa popular Televisó sense fronteres, que va recollir més de 650.000 signatures i que es va registrar al Congrés dels Diputats el juliol del 2011.

Després que al setembre la ILP es va admetre a tràmit sense cap vot en contra, es va convertir en un projecte de llei que ara s'haurà de debatre a la cambra baixa.

Dissabte, manifestació

ACPV, conjuntament amb la plataforma Sense Senyal, ha convocat diversos actes per recordar la data de l'apagada de TV3 i continuar exigint a la Generalitat Valenciana que desbloquegi la situació. El primer dels actes se celebra avui mateix amb una pujada a la muntanya Bartolo, on hi ha un dels repetidors que subministraven el senyal. Un altre dels actes que hi ha previstos és la manifestació que hi ha convocada per dissabte a les sis de la tarda, que recorrerà els carrers de Castelló. La decisió de fer-la a la capital de la Plana té a veure amb el suport que la Diputació i l'Ajuntament de la ciutat han mostrat perquè es restableixin les emissions de la Corporació amb l'aprovació d'una moció que reclama la reciprocitat dels senyals de Canal 9 i TV3.

stats