Comarques Gironines 26/11/2015

Estrella Michelin per a l'Empòrium, mig segle de cuina familiar que ha modernitzat el mar i muntanya empordanès

Els pares Jordà i els seus dos fills bessons, que fan tàndem als fogons i a la sala, asseguren que és "un Nadal de regal avançat" que no s'esperaven

Acn
1 min
La família Jordà, a la sala de l'Empòrium / ACN

Castelló d'EmpúriesEls seus fogons tenen mig segle d'història i per ells hi han passat fins a quatre generacions de la família. Els últims, els bessons Joan i Màrius Jordà, que als seus 27 anys i juntament amb els pares, en Salvador i l'Elena, fan tàndem a la cuina i la sala de l'Empòrium. La fórmula que ha portat aquest hotel-restaurant de Castelló d'Empúries a aconseguir la primera estrella Michelin passa per modernitzar els plats tradicionals empordanesos. Combinar mar i muntanya, agafar les receptes dels avis, passar-les pel sedàs del segle XXI i, sobretot, com expliquen els bessons, "fer proves i més proves". Avui el telèfon no para de sonar. "És un regal avançat de Nadal que no ens esperàvem", expliquen els bessons.

Gambes vermelles i carbassa amb taronja, cabell d'àngel i pipes. Lluç de palangre amb carxofes, capipota de vedella i tomàquet sec. Espatlleta de cabrit lletó amb albergínia, anguila fumada i formatge. Aquests són alguns dels plats que, a partir d'aquest dijous, ja porten el segell d'estrella Michelin.

stats