Mèdia 28/02/2012

Brussel·les demana a Google que deixi en suspens les seves noves normes de privacitat

La comissària europea de Justícia, Viviane Reding, ha emès un comunicat en què demana a la companyia que no faci efectiva la seva nova política de privacitat fins que "s'atingui totalment a la legislació europea de protecció de dades"

Efe
2 min

Brussel·lesLa comissària europea de Justícia, Viviane Reding, ha demanat aquest dimarts a Google que deixi en suspens les noves normes de privacitat anunciades per al primer de març, ja que, segons autoritats comunitàries, no compleixen la normativa europea de protecció de dades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova política de Google, que tampoc ha agradat als experts jurídics de països com Estats Units, preveu crear un perfil de dades de l'usuari utilitzant totes les aplicacions derivades del cercador com xarxes socials o programes de localització geogràfica.

Després de rebre els dubtes per escrit, tant de l'autoritat europea de dades com de l'autoritat francesa, la comissària Reding ha demanat a Google que no faci efectiva la seva nova política de privacitat fins que aquesta "s'atingui totalment a la legislació europea de protecció de dades".

"Les companyies que ofereixen els seus serveis a consumidors de la UE han de seguir les normes europees de protecció dades", ha deixat clar Reding mitjançant un comunicat, tot recordant que en base als canvis en la legislació comunitària, el passat 25 de gener, “les companyies han de garantir que les seves normes de privacitat estiguin escrites en un llenguatge clar i comprensible i que els consumidors estiguin ben informats de les regles".

El supervisor francès ha remès avui mateix una carta a Google, amb còpia a Reding, en la qual lamenta que el gegant d'internet hagi informat "molt succintament i només pocs dies abans de la seva entrada en vigor" a les autoritats nacionals europees de les noves normes que volia posar en marxa l'empresa.

El passat 25 de gener, la comissària Reding va presentar la primera de les seves propostes per actualitzar la llei europea de protecció de dades, una legislació impulsada el 1995, abans de la popularització de la xarxa.

La nova legislació proposada per Brussel· les, pendent del 'sí' dels països i de l'Eurocambra, té l'objectiu de facilitar als ciutadans esborrar la informació que apareix d'ells en cercadors com Google o en xarxes socials com Facebook.

Amb aquesta iniciativa, Reding vol plasmar la seva vella reivindicació que els europeus tinguin dret a "esborrar el seu rastre a internet" quan ho desitgin, encara que prèviament hagin accedit a donar informació sobre ells mateixos penjant, per exemple, fotografies a les xarxes socials.

stats