INVERSIONS
Crònica 06/08/2011

La Caixa inverteix 400 milions d'euros en renovables

Ramón Castro
1 min
La Caixa inverteix 400 milions d'euros en renovables

Barcelona.La Caixa segueix cobrant pes com a entitat d'inversions. L'entitat ha tornat a mostrar la seva aposta per les energies renovables, després d'invertir 400 milions d'euros en quinze projectes diferents en el sector durant aquest primer semestre de l'any.

Com a mostra d'aquesta activitat, l'entitat va signar, recentment, el finançament d'un complex eòlic de 228 MW a Romania per un valor de 188 milions, a més d'operacions per finançar projectes als Estats Units, Polònia, Romania, el Canadà i Mèxic, segons va anunciar ahir en un comunicat. Un altre dels projectes financers destacats se situa a Itàlia. Es tracta d'una planta fotovoltaica de 29,3 MW de potència que compta amb una inversió de 120 milions.

Pel que fa al mercat espanyol, l'entitat que presideix Isidre Fainé també ha realitzat inversions importants, com la promoguda per la paperera Ence a la província de Huelva: un complex generador d'electricitat mitjançant biomassa forestal de 50 MW de potència que representa una inversió per a La Caixa de 110 milions.

Tots aquests projectes acumulen una inversió total per a l'entitat que ascendeix a 3.858 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 56% respecte dels 2.480 milions que acumulava La Caixa l'any 2010.

stats