Crònica 22/12/2010

El líder de CiU alliçona Laporta en el seu debut al Parlament

Sara González
2 min
Joan Laporta ahir pujant les escales de l'hemicicle.

BarcelonaEl líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, era fa quatre anys el president del Barça pel qual José Montilla i Artur Mas es barallaven a l'hora de fer-se una foto. Ahir va debutar com a diputat al Parlament aferrat al monotemàtic discurs de la proclamació de la independència de Catalunya com l'única via per superar la crisi. Mas, tot i lluir una corbata blaugrana, no es va estar de recordar-li que no és més que "un novell" d'un grup de només quatre diputats que de cap manera pot voler ser "un adversari de CiU".

Laporta va saltar al terreny de joc culpant de la recessió els partits "que han tingut poder de decisió a l'hemicicle en els darrers 30 anys" i advertint al futur president que la seva aposta pel pacte fiscal acabarà com una pidolada més a Madrid i només frustrarà els catalans. "Quan un diputat s'estrena i hi ha un president de la Generalitat, se l'ha de saludar", va respondre-li Mas d'entrada per parar-li els peus i en un gest a José Montilla.

"Com que sóc nouvingut, estava preparat per a allò del viatge a Ítaca, de pujar l'Aneto, del peix al cove i del fil roig però no estava prou preparat per a les micro i macro, per al business friendly i altres discussions en les quals vostès s'han engrescat, me n'he oblidat", es va excusar un Laporta ja sense guió. Mas va recordar al líder de Solidaritat que al Parlament s'ha de parlar d'altres temes en què els grups han de tenir un posicionament i li va reclamar "humilitat". "La feina de 30 anys d'aquest país té un grau de solidesa que no pot oblidar", va afegir Mas.

Rivera, també monotemàtic

Laporta va compartir torn amb el seu company del mixt i líder de Ciutadans, Albert Rivera, que va retreure al futur president la seva aposta per una "transició nacional" al dret a decidir. "Nacionalisme és crisi", va deixar anar Rivera, que va lamentar que Mas no parlés de corrupció en el seu discurs d'investidura.

stats