ELECCIONS MUNICIPALS
Crònica 23/04/2011

Hereu i Trias no faran cap cara a cara televisat pel 22-M

Albert Balanzà
2 min
Xavier Trias és el favorit a les enquestes per Barcelona.

Barcelona.PSC i CiU seguiran fidels a la tradició dels últims anys i no celebraran cap cara a cara televisat entre els seus candidats a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu i Xavier Trias. Ni tan sols aquesta vegada, en campanya, hi haurà duel a dos per la ràdio -el 2007 l'únic debat a soles entre Hereu i Trias va ser a la SER- i els dos aspirants, ara, només han dit el sí conjunt a una proposta d' El Periódico del 5 de maig. L'únic debat cara a cara amb imatges i veu haurà estat el que la web de La Vanguardia i l'emissora RAC 1 van fer el llunyà 22 de març, i l'únic televisat -quan el 6 de maig comenci oficialment la campanya- serà el més tradicional, amb els cinc candidats dels partits amb representació a l'Ajuntament de Barcelona, que enguany canviarà de cadena, de BTV a TV3, i es farà el pròxim 13 de maig, just després del Telenotícies .

La petició oficial, també de TV3, d'organitzar el cara a cara entre els caps de llista de PSC i CiU a Barcelona només tenia el possible impediment de la Junta Electoral, que ja va vetar un duel a dos que estava programat el 7 d'abril a Catalunya Ràdio perquè, en cas de celebrar-se, la cadena pública hauria hagut de compensar la resta de partits amb representació al consistori amb els minuts proporcionals a la seva representació a la mateixa franja horària que se celebrés. La mateixa raó ja es va esgrimir en el cara a cara que s'havia de fer a la televisió pública catalana el 23 de novembre en el marc de l'última campanya de les eleccions al Parlament entre el candidat de CiU, Artur Mas, i el del PSC, José Montilla.

Fonts coneixedores de la negociació han apuntat que en el cara a cara entre Hereu i Trias també hi estaven interessats, i havien proposat data, altres mitjans escrits i radiofònics però que l'acord entre les dues parts no ha estat possible. La proposta que més ha triomfat, doncs, és la del debat a cinc, amb Trias i Hereu, però també amb Jordi Portabella (ERC), Alberto Fernández Díaz (PP) i Ricard Gomà (ICV-EUiA), que ja es va viure diumenge passat per iniciativa del diari gratuït 20 Minutos al teatre Arteria Paral·lel i que es tornarà a reproduir de manera similar l'11 de maig en l'acte que cada quatre anys organitza la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona.

stats