Crònica 12/05/2011

Joaquim Nadal fa campanya per Pia Bosch en la batalla de Girona

Narcís Presas
2 min
El president parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

Girona.Amb José Montilla, Miquel Iceta i José Zaragoza amagats a la seu socialista del carrer Nicaragua, i una Carme Chacón que ni hi és ni se l'espera a Catalunya, l'únic membre de la cúpula del PSC que està donant la cara aquesta campanya electoral és l'incombustible Quim Nadal. En plena tempesta pel signe del vot dels 25 diputats socialistes al Congrés, Nadal va recórrer ahir les comarques gironines per acabar la jornada donant suport a la candidata socialista a Girona, Pia Bosch. Ho va fer complint la seva faceta de primer secretari dels socialistes gironins, però també, i sobretot, perquè se sent com un peix a l'aigua en els actes del partit a les comarques de Girona. Saluda simpatitzants, conversa amb militants i de passada ho aprofita per controlar la marxa del partit.

Tantes vegades artista principal, ahir al vespre Nadal va fer de teloner de Bosch. El míting va tenir lloc a Can Gibert del Pla, un dels principals feus socialistes a Girona. Es tractava de reivindicar l'obra de govern feta al barri i mobilitzar uns electors decisius per intentar desfer l'empat tècnic que pronostiquen les enquestes. "Ens heu ajudat moltes vegades. Ara cal anar a votar el 22-M per aconseguir una majoria sòlida", reclamava el president del grup parlamentari del PSC i alcalde de Girona durant 23 anys. Però hi havia pocs oients per captar el missatge. Només els més incondicionals, i és que a la mateixa hora el Barça es jugava segellar el títol de Lliga. Al seu torn, la candidata va defensar la cohesió social en un barri especialment afectat per la crisi.

Que Nadal té tirada a Girona ningú ho dubta. És un tòtem del partit i conjuntament amb Marina Geli són els dos únics polítics de renom que desfilaran per les comarques gironines. La marca PSC està a la baixa i el partit ha plantejat la campanya en clau estrictament local. De fet, fins ara, els únics convidats han estat dos díscols amb l'actual direcció: els exconsellers Antoni Castells, que va reaparèixer el dissabte en un acte a l'Escala, i Montserrat Tura, que divendres va donar suport a la candidata de Campdevànol. Coses de Girona.

stats