Crònica 01/07/2011

El PSOE i el PP diuen 'no' a fer oficial el català a Europa

Socialistes i populars van impedir ahir avançar cap a l'oficialitat del català a Europa. Pel que fa al fons de competitivitat, PSOE i PNB van votar junts en contra del cobrament dels diners enguany.

Miquel Codolar
2 min
El president del Congrés, José Bono, conversa amb el portaveu de CiU, Duran i Lleida.

Madrid.El Congrés sí que va aprovar en l'última jornada del debat de política general resolucions per al traspàs de les beques i l'impuls d'algunes infraestructures.

Català a Europa PSOE i PP, en contra de la proposta de CiU, ERC i ICV

Els dos grans partits espanyols van impedir que s'aprofiti el canvi de reglament lingüístic de la Unió Europea arran de l'adhesió de Croàcia per reclamar que el català sigui oficial a les institucions europees.

Català a les escoles El PSOE se suma a ERC pel català a les Illes i València

La proposta aprovada expressa "preocupació" per la posició dels governs populars de les Illes Balears i el País Valencià en relació al paper del català en el sistema educatiu.

Hipoteques La idea de CiU s'aprova amb el suport de PSOE i PP

El govern espanyol haurà d'incrementar el valor dels immobles embargats i no adjudicats en subhastes, que s'impulsarà que se celebrin per internet perquè no quedin desertes. Els ingressos mínims no embargables passaran a ser de 961 euros.

Il·legalitzar Bildu La resolució del PP, UPyD i UPN no convenç el PSOE

La proposta instava l'executiu a "extremar la vigilància" sobre la coalició, obrint, fins i tot, la porta a la il·legalització "si fos necessari".

Beques CiU té el suport del PSOE, ERC-ICV-IU, PNB i mixt

El govern espanyol haurà de traspassar "urgentment" a Catalunya les competències en la gestió de les beques i ajudes que s'aprovin amb càrrec als pressupostos estatals.

Infraestructures La moció de CiU s'aprova amb els vots del PSOE

El govern espanyol haurà de dur a terme les obres urgents del pla de Rodalies i accelerar la construcció del Corredor Mediterrani, a més d'impulsar les negociacions per transferir a Catalunya els aeroports de Girona, Reus i Sabadell.

Contra la xenofòbia Presentada pel PSOE, es va guanyar l'únic consens

Els diputats van demanar una estratègia estatal i integral per lluitar contra la xenofòbia però van dir no a una moció d'ERC perquè la fiscalia investigués partits i líders locals.

Suprimir diputacions Proposada per ERC, rep l'oposició del PSOE i el PP

Es revisarà el paper de les diputacions provincials com volien el PSOE i CiU però no se suprimiran, com van demanar ERC, UPyD i el BNG.

Els 1.450 milions El PP, a favor, però el PSOE deixa sols CiU, ERC i ICV

El Congrés es va manifestar en contra que l'Estat pagui a les autonomies aquest any el fons de competitivitat. Es va aprovar una proposta del PSOE, instada pel PSC, perquè es convoquin reunions entre l'Estat i el Govern per negociar el pagament però que no diu que l'Estat hagi de pagar ja els 1.450 milions.

Deute autonòmic PSOE i PP eviten l'aval del Tresor, com volia CiU

La proposta plantejava que el Tresor avalés i gestionés les emissions de deute de les autonomies.

Tancar les nuclears La proposta d'ERC-IU-ICV, derrotada per PSOE i PP

Demanava al govern espanyol un calendari per tancar les centrals nuclears i la cancel·lació de la construcció del cementiri nuclear.

stats