DÈFICIT PÚBLIC
Crònica 03/11/2011

La llei d'estabilitat pressupostària supera el primer tràmit parlamentari

T.g.
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, vol  recuperar el rigor a l'administració.

Barcelona.La llei d'estabilitat pressupostària de Catalunya va superar ahir el primer tràmit parlamentari després de ser descartades les esmenes d'ICV, ERC, Solidaritat i Ciutadans. La nova llei posa sostre al dèficit català, que quedarà limitat al 0,14% del PIB el 2018, dos anys abans del termini fixat per a tot l'Estat en la reforma constitucional pactada recentment entre el PSC i el PP, segons informa Efe.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va afirmar ahir que "així es reforçarà el missatge de rigor" de l'administració catalana. La llei també preveu crear un fons de reserva que podrà utilitzar-se per cancel·lar deute i per evitar haver de recórrer a un nou endeutament. Aquest fons s'alimentarà dels excedents procedents dels ingressos que es van obtenir durant els anys de bonança econòmica.

D'altra banda, les entitats financeres van col·locar ahir fins al 88,3% de l'emissió de bons per a particulars (un total de 3.221 milions d'euros), segons van destacar fonts del departament d'Economia. Ahir es va tornar als nivells elevats de comercialització de la setmana passada, després del parèntesi de dilluns, que va comptabilitzar un ritme inferior de venda pel pont de Tots Sants.

stats