Cultura 06/10/2012

Antònia Font tenen ganes de "seguir fent feina"

Antònia Font tanquen avui la gira de Lamparetes a Sant Vicenç dels Horts, i dimarts ja publiquen un nou disc, Vostè és aquí. Com diu el cantant Pau Debon, el grup mallorquí no té intenció de descansar.

X.c.
2 min
EL CICLISTA RIMADOR Pau Debon va cantar les cançons del disc Vostè és aquí al Teatre L'Atlàntida de Vic  el 14 de setembre, dins del Mercat de Música Viva. Era el primer cop que Antònia Font tocaven aquest repertori en directe.

BARCELONA.Pau Debon recorda que un dia Joan Miquel Oliver va dir: "Estic en un moment molt bo". El compositor i guitarrista d'Antònia Font anava fent cançons "als aeroports i als hotels" durant la gira del disc Lamparetes (2011). El grup havia superat un període d'inactivitat. "Vam parar perquè estàvem al límit físicament i mentalment", diu Debon, però van tornar amb "les piles carregades".

Oliver va explicar les seves intencions a Pere Debon (bateria), Joan Roca (baix), Jaume Manresa (teclats) i Pau Debon. Volia fer un disc més experimental amb cançons diferents. "Tots vam dir que sí, perquè ens vèiem amb la capacitat de seguir fent feina", explica Pau Debon. "Sense pressió", Antònia Font van anar treballant les 40 cançons que han encabit al disc Vostè és aquí , novament autoeditat sota la marca Robot Innocent i amb distribució de Discmedi. Que l'àlbum es publiqui només tres dies després del final de la gira de Lamparetes és una oportuna casualitat. "Si haguéssim volgut l'hauríem pogut treure abans, però amb més hores de feina, esclar", assegura Debon.

El 14 de setembre 800 persones van poder escoltar les cançons del nou disc al Teatre L'Atlàntida de Vic, dins la programació del Mercat de Música Viva. L'espectacle que hi van estrenar, amb bicicletes penjades del sostre i els músics disposats en un semicercle, el van assajar durant un mes al Teatre de Porreres, a Mallorca. Allà van poder fer "proves d'escenografia i de llums" amb Miquel Fullana. Debon també ho va aprofitar per adaptar-se a les cançons. "Aprendre les lletres de les cançons no va ser un repte de memòria per a mi. A més, són curtes. Potser musicalment sí que he fet un esforç, perquè he hagut de cantar de maneres molt diferents", reconeix.

Els assajos a Porreres van servir perquè el directe de Vic ja fos sòlid i perquè els músics no estiguessin "especialment nerviosos". "Més nervis vam passar en la presentació de Lamparetes , perquè feia dos anys que no tocàvem", diu.

Com sempre, la veu de Pau Debon és la transmissora de l'univers poètic de Joan Miquel Oliver. "Ell no explica mai les lletres -afirma el cantant-, però considero que no són difícils d'entendre. Esclar que requereixen un esforç, però un cop has fet aquest exercici no són lletres inaccessibles. Quan t'acostumes a un poeta l'entens". Debon també entén la seva posició en els directes de presentació de Vostè és aquí , en què se situa darrere d'una bicicleta en l'espai de l'escenari més allunyat del públic. "A Vic m'hi vaig sentir còmode. No és el mateix que ser a primera línia, però m'agrada. Seria diferent a l'aire lliure, però en un teatre o un auditori està tot fosc i no veus el públic", diu.

La gira de les 40 cançons

Antònia Font tanquen els concerts de Lamparetes aquesta nit al Fun Festival de Sant Vicenç dels Horts. Demà toquen per a infants al Petits Camaleons de Sant Cugat del Vallès i el 24 d'octubre engeguen la gira de Vostè és aquí a Girona. Al novembre actuaran a València, i al desembre a Tarragona, Barcelona, Granollers, Madrid i Múrcia. A la primavera tornaran als repertoris amb temes dels altres discos. Efectivament, tenen ganes de fer feina.

stats