Cinema
Cultura 13/05/2011

'[REC]3 Génesis' promet acció i humor

Amb un gran secretisme per no destapar cap detall però amb les ganes de donar a conèixer el nou projecte, l'equip de '[REC]3 Génesis' ha explicat alguns aspectes del rodatge que està fent a l'antic Casino de Sant Pere de Ribes

Acn
3 min
Un moment del rodatge de '[REC]3 Génesis' / ACN

Sant Pere de RibesEl film transcorre durant la boda entre els dos protagonistes, Leticia Dolera i Diego Martín, que veuen com el dia més feliç de la seva vida es transforma en un autèntic malson. [REC]3 Génesis és la gènesi de la saga de Jaume Balagueró i Paco Plaza. En aquesta ocasió, Plaza assumeix la direcció en solitari, perquè Balagueró pugui desenvolupar el seu estil també en solitari, a la quarta part del film un cop [REC]3 Génesis ja hagi arribat a les sales de cinema. Falten poc més de dues setmanes perquè l'equip de [REC]3 Génesis acabi el rodatge. Hauran sigut set setmanes de feina intensa per tenir enllestida una part de la pel·lícula que ha de retornar els fans de [REC] a la gènesi del projecte, amb acció, terror i una mica d'humor.

Dijous, els responsables i protagonistes del film han entrat les càmeres al set de rodatge per poder veure les primeres imatges del que serà aquest nou film, que encara no té data d'estrena. [REC]3 Génesis narra la història de dos nuvis, interpretats per Leticia Dolera i Diego Martín, que en el que havia de ser el dia més feliç de les seves vides acaben vivint un autèntic malson. La infecció, doncs, en aquesta tercera part del film ha sortit de l'edifici de l'Eixample on es va gestar i busca noves víctimes.

Tanmateix, sobre l'argument de la pel·lícula no ha transcendit res. L'equip ha mantingut en secret qualsevol detall per evitar que l'espectador conegui gaires aspectes del film abans que arribi a la pantalla. De fet, Paco Plaza considera que una part de l'èxit que van tenir la primera i la segona part va recaure en ''la sorpresa'' de l'espectador, i l'experiència ''de descobrir alguna cosa nova'' a la sala.

Per això, per Plaza, aquesta tercera part ha de seguir aquesta tendència. ''Serà una pel·lícula fantàstica'' ha reconegut Plaza, i ha assegurat que retorna als orígens amb una certa evolució al cinema d'aventures. La temptació de treballar amb ''alienígenes'' ha exisitit, ha reconegut Plaza, però el director ha assegurat que s'han ''mantingut fidels a les regles del joc'' de les anteriors. Per Plaza, la diferència entre un film de terror que funcioni i un que no és la implicació emocional. En aquesta ocasió també s'ha buscat un punt d'humor sense caure en la comèdia fàcil. Aquest és ''el gir'' que han donat a la trama en aquesta tercera entrega.

[REC]3 Génesis transcorre el dia de la boda dels dos protagonistes, perquè Plaza volia ''explicar l'horror màxim en un dia de suposada felicitat'', i confia no afectar la tendència de casaments a l'Estat espanyol, després que futurs nuvis puguin veure el film, ha afegit fent broma.

Leticia Dolera i Diego Martín són els dos actors protagonistes, els nuvis, i les principals víctimes de l'horror de Plaza, però aquest dijous no han volgut aclarir qui té el paper més dolent ni com transcorre l'acció. Leticia Dolera ha reconegut que ha sigut una molt bona experiència fer aquest paper perquè Plaza els ha deixat ''sentir els personatges com a nostres''. Diu que com a actriu és molt ''estimulant'' perquè han notat la llibertat de poder donar als personatges el que volien. I ha afegit que anar a rodar cada dia s'ha convertit en un joc.

Per la seva banda, Diego Martín ha coincidit en la cerca de llibertat que ha permès el director, i ha afegit que està ''molt expectant'' per veure el resultat final del film, perquè creu que serà ''una pel·lícula sorprenent''.

La tercera part de [REC]3 Génesis completarà una saga que no arribarà al seu final fins que un dels impulsors, Jaume Balagueró (que actualment exerceix de productor creatiu i està a punt d'estrenar Mientras duermes) acabi la seva quarta part del film. I és que el duo Plaza-Balagueró s'ha trencat per la direcció, però l'objectiu ha sigut poder fer dues noves pel·lícules, cadascuna amb la seva pròpia identitat, que arrodoneixin la saga. [REC]1 i [REC]2, que sí que van estar dirigides conjuntament pels dos realitzadors, van recaptar fins a 29 milions d'euros a les taquilles de tot el món.

De moment, [REC]3 Génesis ha sigut possible ja a la prevenda en alguns països com Estats Units. El productor de Filmax, Julio Fernández, ha explicat que ja l'esperen una vintena de països com Portugal, Alemanya, Argentina, Japó o Nova Zelanda, per la qual cosa confia que tornarà a ser un èxit a la gran pantalla.

stats