Cultura 21/12/2010

El Bulli tanca la seva penúltima temporada abans de la seva transformació

El dotze de gener iniciarà la seva darrera etapa com a restaurant. Totes les reserves estan completes.

Efe
1 min
El Bulli

RosesEl restaurant El Bulli, situat a Cala Montjoi de Roses, va oferir ahir l'últim servei de l'any abans de tancar les seves portes per descans nadalenc fins al pròxim 12 de gener, quan iniciarà la seva última temporada com a restaurant abans de transformar-se en una fundació creativa.

"Ha estat un any molt intens a nivell de conceptualització pel nou projecte de la fundació", ha explicat Ferran Adrià, que parla sempre de la nova etapa d' El Bulli com una "transformació", mai com un tancament.

Adrià, que celebrarà el Nadal en família al seu taller del carrer barceloní de Portaferrissa amb un dinar a base de "productes de mercat senzills de cuinar, com el marisc", ha considerat que el més negatiu a la qual cosa ha hagut d'enfrontar-se el 2010 ha estat "com sempre, no poder rebre i atendre totes les persones que desitjaven menjar al restaurant". Aquesta frustració de no poder atendre tothom que sol·licita una reserva a El Bulli es tornarà a repetir en l'última temporada del segon millor restaurant del món, ja que les reserves per als últims sis mesos de vida de l'establiment ja s'han esgotat. "La demanda ha superat des del primer moment les poques opcions de les quals disposàvem, una situació que s'ha repetit aquests últims anys i que és sens dubte la nota més amarga i que ens produeix una gran tristesa", es lamenta Adrià.

A partir de 2014, El Bulli serà un centre de creativitat, gestionat per una fundació privada, el principal objectiu de la qual serà "incidir en l'àrea de pensament sobre Cuina Creativa i Gastronomia".

stats