HISTÒRIA
Cultura 11/04/2013

L'independentista Josep de Calassanç Serra, 'Cala', serà recordat amb el documental 'Llavors de llibertat'

El projecte vol ser també "un homenatge col·lectiu" a la generació oblidada que va lluitar per la independència dels Països Catalans

Acn
2 min

BarcelonaAquest dimecres s'ha posat en marxa la campanya de micromecenatge que farà realitat el documental 'Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada', que recordarà la figura de l'independentista Josep de Calassanç Serra i Puig, 'Cala', mort el desembre del 2011. Segons els promotors, el documental vol ser "un homenatge a l'històric militant independentista" i també "un homenatge col·lectiu a una generació de lluitadors que no van claudicar davant les renúncies de la transició i van mantenir viva la flama de la lluita per la independència dels Països Catalans". Per fer-lo realitat, els impulsors esperen recollir un mínim de 5.000 euros durant 45 dies a través de la plataforma 'TotSuma.cat'. De moment, en menys d'un dia d'arrencada ja han reunit uns 800 euros.

'Llavors de llibertat', que està impulsat per la Comissió Homenatge Cala, arrenca a la convulsa Barcelona dels 70, passant per la fundació del PSAN, la propaganda clandestina o el Procés de Burgos i arriba, més tard, al Comitè Català Contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure. El treball acaba a la Catalunya del Nord, on es va refugiar Cala a partir de l'any 79 i localització que va esdevenir un lloc clau en iniciatives com l'escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Al documental s'entrevisten diverses persones amb qui el protagonista va compartir la vida i la lluita per l'alliberament social i nacional dels Països Catalans. Així, apareixen noms com Blanca Serra; Eva Serra; Dolors Serra; Carme Travesset, 'la Petita'; Josep Vidal, 'el Marinu'; Pere-Iu Baron; Marcel Casellas; Aleix Renyé; August Gil Matamala; Pere Manzanares i Hervé Pi. Els músics Marcel Casellas i Francesc Ribera, 'Titot', seran els encarregats de fer la banda sonora del documental.

stats