MÚSICA
Cultura 17/05/2012

Cues quilomètriques per veure de prop Bruce Springsteen

Un miler de persones han fet cua a l'Estadi Olímpic des de dimarts al vespre i fins avui per poder veure el concert a primera fila

Acn
2 min
Cues per veure el Boss

BarcelonaQuan encara faltaven quatre hores perquè Bruce Springsteen pugés a l'escenari, centenars de fans del músic ja ocupaven les immediacions de l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Amb l'objectiu d'aconseguir un bon lloc per veure de prop el Boss algunes persones van apropar-se a l'estadi ja dimarts, i gràcies a això van ser les primeres incloses en una llista de mil persones que han entrat les primeres i sense aglomeracions. L'obertura de portes, però, era a les sis de la tarda.

Una hora abans d'obrir portes, Bruce Springsteen i l'E Street Band han començat les proves de so, la qual cosa ha provocat una excitació general al voltant de l'estadi, i particularment entre els afortunats que feien cua al costat mateix de l'accés principal. Uns metres més enllà començava la cua del públic general, per a aquells que han començat a arribar a partir d'aquest matí. A quarts de sis de la tarda aquesta cua baixava per l'avinguda de l'Estadi fins a arribar a prop de les instal·lacions de l'INEFC. A l'inici d'aquest grup hi havia l'Emma Bolea, que havia arribat a dos quarts d'onze del matí. En arribar, ha dit que "s'acabaven de col·locar els darrers números" de la llista de mil persones amb accés prioritari. Ella i un grup d'amics han esperat pacientment des d'aleshores sabent que, si bé no seran a les primeres files, tindran un lloc privilegiat si es compara amb el mar de gent que tenien al darrere. Bolea és un exemple del perfil de fan –gens anecdòtic– que assistirà als dos concerts de Springsteen a l'Estadi Olímpic. De fet, no serà el primer cop a fer doblet, ja que segons ha explicat ja ho va fer l'any 2008 amb els dos concerts del Boss al Camp Nou.

I aquells que han optat per pujar a Montjuïc després de dinar havien d'afrontar una cua força llarga. És el cas de Marc González, un jove de 20 anys orgullós de ser seguidor de Springsteen des dels 13 anys. Aquest representant d'una generació que va néixer quan el músic nord-americà ja feia anys que triomfava assistia amb ganes a veure la presentació del disc 'Wrecking ball'. "El disc està molt bé, amb un toc diferent, més irlandès, però és boníssim", ha valorat. Aquest jove, que també ha confessat que assistirà als dos concerts de Springsteen, ha demostrat el seu coneixement de la trajectòria del músic quan ha lamentat la mort del saxofonista Clarence Clemons, "una pèrdua molt important".

stats