NOU GOVERN
Cultura 19/01/2011

Fèlix Riera serà el nou director de l'Institut Català de les Indústries Culturals

És directiu del Grup 62 i membre del comitè de govern de política cultural d'Unió Democràtica de Catalunya i serà un dels homes forts del socialista Ferran Mascarell al govern d'Artur Mas

Acn
1 min

BarcelonaEl directiu del Grup 62, Fèlix Riera, membre del comitè de govern de Política Cultural d'Unió Democràtica, assumirà la direcció de l'Institut Català de les Indústries Culturals. Riera serà un dels homes forts de Ferran Mascarell, conseller de Cultura fins ara militant del PSC, i substituirà Antoni Lladó, que ha estat al capdavant de la institució durant el mandat de Joan Manuel Tresserras.

No s'ha confirmat però, a partir de quin moment Riera es farà càrrec de l'ICIC. Riera ha estat un dels noms que més van sonar per ser el càrrec de conseller de Cultura i té experiència en el sector televisiu, cinematogràfic i editorial. Nascut a Barcelona el 1964, és des de fa quasi quatre anys el director editorial del Grup 62. Va iniciar la seva trajectòria en el camp audiovisual, però també té experiència en la docència i en el camp editorial, on ha centrat la seva trajectòria els darrers anys. Riera ha estat conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i és membre fundador i vocal del Col·legi de l'Audiovisual de Catalunya.

També va ser membre fundador del diari Elsingulardigital.cat i director editorial de L'Esfera dels Llibres. També havia creat Octubre Produccions, amb la qual ha impulsat diverses pel·lícules i sèries com ara Cròniques de la veritat oculta, basada en contes de Pere Calders, Homenots, sobre l'obra de Josep Pla, Etre Dieu, sobre la figura creativa i humana de Salvador Dalí, i Mediterrània, basada en l'obra homònima de Baltasar Porcel.

El directiu del Grup 62 va ser l'encarregat de liderar el nou projecte editorial després de l'entrada a l'accionariat i als òrgans directius d'Enciclopèdia Catalana i el grup Planeta.

stats