Cultura 28/08/2012

Homenatge al jazz de Shirley Horn al Jamboree

Roger Rosich
1 min
La veu de Carme Canela reviurà avui el jazz de Shirley Horn al Jamboree de Barcelona.

Carme Canela, una de les vocalistes més consolidades del jazz català, posarà la veu per interpretar un concert d'homenatge a la cantant i pianista nord-americana Shirley Horn (1934- 2005). L'acompanyarà Albert Bover, un pianista de llarga trajectòria jazzística que ja ha tocat diverses vegades al costat de Carme Canela. L'actuació, amb doble sessió, serà al Jamboree, dins l'extens programa de jazz del festival barceloní d'estiu San Miguel Mas i Mas.

Shirley Horn va ser una gran veu del jazz als Estats Units, reconeguda per la seva gran capacitat musical, tant com a vocalista com en el seu vessant de pianista.

Durant molts anys Horn només va actuar a la seva ciutat, Washington DC, perquè no es volia separar de la seva família. I també durant molts anys va ser més coneguda pels crítics i pels músics que no pel gran públic, tot i que va col·laborar amb alguns dels grans de la història del jazz com ara Miles Davis, Wynton Marsalis, Carmen McRae i Dizzy Gillespie. Precisament va ser Davis qui la va impulsar amb algunes gravacions conjuntes als anys 60.

Quan Horn va començar a treballar amb la discogràfica Verve va ser molt productiva i la van nominar set vegades als Grammy. En va guanyar un al millor àlbum vocal de jazz per I remember Miles (1998). Aquest reconeixement va ser un dels molts que va rebre al llarg de la seva brillant trajectòria.

stats