CULTURA
Cultura 06/11/2012

El govern de les Illes Balears anuncia que no farà cap aportació econòmica a l’Institut Ramon Llull el 2013

Tot i la defensa de la feina que s'ha fet en els darrers anys, afirmen que ja tenen organismes propis per difondre la llengua i cultura de les Illes Balears

Ara
1 min
Mas i Bauzá a la reunió de l'octubre del 2011

BarcelonaEl govern Balear ha anunciat en un comunicat aquest dimarts que, "seguint els criteris d'austeritat propis dels comptes del 2013", l'avantprojecte dels pressupostos de les Illes no incorporarà cap partida destinada a l'Institut Ramon Llull. Fins ara, el pressupost de l'Institut Ramon Llull està entre els 10 i 11 milions d'euros, dels quals només vora un 7% és aportació del govern de les Illes. Tot i els canvis de colors polítics als dos governs, el 2011 Artur Mas i el popular José Ramon Bauzá van demostrar la seva sintonia i van reafirmar l'aposta pel Llull.

Ara el govern diu que aposta pels organismes propis per a la difusió de la llengua i la cultura: "Per a la projecció de la llengua i la cultura catalanes pròpies de les Illes Balears, la conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ja disposa de la direcció general de Cultura i Joventut, a més del Consorci Institut d’Estudis Baleàrics, resultat de la fusió entre el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Baleàrics".

La conselleria ha dit que volia fer "un balanç positiu de la participació del Govern en el consorci Institut Ramon Llull els darrers anys" i ha reconegut "la importància d’haver compartit experiències i bones pràctiques fent feina en aquest sentit, sobretot en l’àmbit de la difusió internacional i dels programes comuns de les seus de l’IRL a Palma de Mallorca i a Barcelona".

stats