Arquitectura
Cultura 17/07/2013

Josep Torrents representarà Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia del 2014

El projecte guanyador parteix de l'obra de Josep Maria Jujol i porta per títol 'Del fragment i del tot'

Jordi Nopca
1 min
Josep Torrents

BarcelonaL'arquitecte Josep Torrents és el comissari que representarà Catalunya a la propera Biennal d'Arquitectura de Venècia –la segona amb presència catalana des que comencés, l'any 1980– amb el projecte 'Del fragment i del tot'. La cita tindrà lloc del 7 de juny al 23 de novembre del 2014, i el pressupost és de 470.000 euros, el mateix que en l'anterior edició.

"El meu projecte parteix de la Casa Bofarull de Josep Maria Jujol, edifici en què l'arquitecte va començar a treballar l'any 1913 i que li va portar 20 anys de feina –recordava Torrents aquest dimecres–. Tal com deia Enric Miralles, Jujol és un arquitecte que no 'tenia estil, escola ni mestre'. Per a mi és una persona d'una modernitat gairebé intemporal. 'Del fragment i del tot' vol reivindicar un dels arquitectes catalans i europeus de gran importància".

A partir de la Casa Bofarull de Jujol, Torrents posa de relleu un fil conductor de l'arquitectura catalana que també retroba en diverses obres posteriors, com ara l'Espai Transmissor del Túmul/Dolmen Megalític de Seró (Artesa de Segre), de l'estudi d'arquitectura Toni Gironès, i l'Espai Públic La Lira, a Ripoll, de RCR Arquitectes + Joan Puigcorbé.

stats