MÚSICA
Cultura 22/11/2012

L'Ajuntament tanca la sala Apolo per problemes de seguretat

Després d'una revisió aquest matí, han clausurat les sales de concerts, de jocs i el restaurant fins que no es reforci l'estructura dels locals. El concert d'aquesta nit es trasllada a l'Artèria Paral·lel i encara no se sap què passarà amb el Primavera Club

Ara
2 min
Empty Cage, van recollir el premi a la sala Apolo / MARGALIDA AMENGUAL (ACN)

BarcelonaL'Ajuntament ha obligat a tancar la sala de concerts Apolo i els locals adjacents per motius de seguretat. En una revisió que s'ha realitzat aquest dijous al matí, s'han detectat problemes estructurals en el soterrani de l'edifici, tant de la sala com dels locals adjacents (els números 107, 111 i 113 del carrer Nou de la Rambla). Han dictaminat que el local "no és apte per a l'ús de les activitats per a les quals té llicència". Els propietaris hi hauran de fer obres de reforç de les estructures per poder tornar a obrir.

El concert previst per a aquest dijous a la nit, del grup Bat for Lashes, es trasllada a l'Artèria Paral·lel. Queda pendent saber què passarà amb la resta de cites i especialment amb els concerts del Primavera Club, que s'havien de celebrar a l'Apolo i a La [2] del 6 al 8 de desembre.

Segons la inspecció de Bombers de Barcelona, dels tècnics del departament de Llicències i Inspecció del districte de Sants-Montjuïc i de la Guàrdia Urbana, el soterrani, de 1.400 m2, que és sota les sales, presenta deficiències estructurals: els pilars i la llosa de formigó del soterrani pateixen els efectes de la humitat en forma de corrosió, hi ha filtracions i oxidació.

Segons l'informe tècnic, "no hi ha indicis de risc imminent de col·lapse, però no és apte per a l'ús de les activitats per a les quals tenen llicència els locals". El districte de Sants-Montjuïc ha emès aquesta tarda una resolució mitjançant la qual s'impedeix "el desenvolupament de l'ús, l'accés i l'exercici de les activitats de concurrència pública que es corresponen amb el perímetre del soterrani afectat". Aquesta ordre s'ha notificat aquesta mateixa tarda als titulars.

Queden tancades, doncs, les sales de l'Apolo, el saló recreatiu i de joc i l'Apolo Dinner.

stats