Moda
Cultura 04/02/2011

La divisió de moda de Paco Rabanne reviu amb Manish Arora

L'any 2006 el dissenyador va canviar la producció de col·leccions prêt-à-porter per l'elaboració de perfums

Redacció
1 min

BarcelonaEl grup Paco Rabanne ha presentat el dissenyador indi Manish Arora com a nou director creatiu de la línia femenina de la marca, segons ha anunciat Vogue. La companyia, de la qual és propietària la casa catalana Puig, no presenta cap col·lecció des del 2006, quan Rabanne –d'origen espanyol– va emprendre altres camins creatius com l'elaboració de perfums.

Després d'iniciar-se en la joieria i treballar amb cases com Givenchy o Dior, Rabanne va llançar la col·lecció 12 Unwearable dresses in Contemporary Materials. L'any 2000 i després de 30 anys d'experiència, Rabanne va abandonar l'alta costura. "El 1966 vaig començar a experimentar, a partir de teixits contemporanis, i més de quaranta anys després ha arribat el moment de provar noves experiències", ha explicat el dissenyador. "Paco Rabanne ha d'inventar altres coses, tocar universos diferents, tenir noves perspectives i arribar a nous públics. A partir d'ara hem d'evitar la dimensió més industrial, tornar a l'aspecte més artesanal i produir col·leccions petites".

Paco Rabanne va rebre el Premi Nacional de Disseny de Moda del Ministeri de Cultura el 2010 i ara se'l tornarà a veure sobre les passarel·les. Manish Arora, format al National institue of Technlogy of Nova Delhi i que el 1997 va crear la seva pròpia marca, presentarà la col·lecció primavera/estiu 2012 a París la propera tardor.

stats