Art
Cultura 14/05/2011

Més de 50 institucions participen en la Nit dels Museus

Més de 50 museus de Barcelona, la seva àrea metropolitana i tot el país (Girona, Tarragona, Figueres, Lleida...) participaran avui a la Nit dels Museus. Serà la cinquena edició d'una cita que va arrencar l'any 2007 a la ciutat, promoguda pel Consell d'Europa, i en què participen més de 3.000 museus i centres de 40 països.

Redacció
1 min
El pati del Museu Frederic Marès, ple de gent durant una de les activitats vinculades amb La Nit dels Museus, l'any 2010

BarcelonaEl més destacat de l'edició d'aquest any és que l'art "sortirà" al carrer durant la Nit dels Museus. El col·lectiu Walking Gallery desfilarà per la ciutat i diferents museus de Barcelona portant a sobre obres d'art de diferents artistes. Aquest grup explora una nova manera d'exposar l'art al carrer perquè els artistes acostin les seves creacions al públic i generar així una interacció entre la pintura, el paisatge urbà i els vianants. El recorregut començarà a La Pedrera i s'acabarà a la Virreina Centre de la Imatge, passant per la Fundació Suñol.

Per aprofitar al màxim l'oferta cultural de La Nit dels Museus, el programa s'ha dividit en 6 zones que agrupen els museus i centres més propers geogràficament. La zona 1, de Montjuïc a L'Hospitalet; la zona 2, de l' Eixample a Gràcia; la zona 3, del Gòtic fins al mar; la zona 4, del Raval al Port; la zona 5, Badalona - Fòrum - Glòries; i la zona 6, Pedralbes - Esplugues - Cornellà.

Més enllà de l'amplíssima oferta expositiva, al llarg d'aquesta jornada vespertina s'han programat més de 60 activitats gratuïtes, entre les quals hi ha concerts, dansa, recitals poètics, màgia, contes o performances. A més, coincidint amb la celebració de Barcelona Poesia 2011, XXVII Festival Internacional, aquest any a 16 museus de la ciutat es farà l'activitat Poemusa-1, Poesia a cau d'orella.

stats