Còmic
Cultura 01/12/2010

La vida del líder comunista Miguel Núñez es trasllada al còmic

L'obra acompanyarà el documental sobre Núñez dirigit per Albert Solé

Ricard Martín
1 min
'Mil vidas más'

BarcelonaEls guionista Pepe Gávez i Joan Mundet han adaptat al còmic alguns dels episodies de la vida de l'històric dirigent comunista i lluitador antifranquista Miguel Núñez (1920-2008). Aquesta obra és complementària del documental Al final de la escapada d'Albert Solé.

Els autors de l'obra han basat el còmic en entrevistes amb Núñez, escrits del propi polític i anècdotes viscudes. Algunes d'elles esfereïdores. Com la viscuda al tristament famós penal d'Ocaña: un presoner va rebre un paquet d'Estats Units, una mena de farina grisa. Per condimentar les “faves podrides del ranxo”, la van fer sevir pel guisat. Tenia un gust repugnant. Després van descobrir que eren les cendres de l'àvia nord-americana del presoner. El metge del penal els va preguntar si se'ls havia posat malament l'àpat. Resposta negativa. “Doncs us les acabeu, que les cendres són proteïnes”.

Demà es presentarà el còmic al Col·legi de Periodistes, on també es podrà veure un tràiler d'Al finalde la escapada, on apareixen algunes vinyetes del llibre. Núñez va venir a morir a Barcelona, i va posar en contacte els autors del còmic i Albert Solé. El director no disposava d'imatges de Núñez creuant els Pirineus amb els maquis, i el còmic ha servit per completar el documental.

stats