Obituari
Cultura 10/08/2011

Mor el guitarrista flamenc Moraíto Chico

El 'tocaor' habitual de José Mercé ha mort avui als 55 anys a causa d'un càncer

Efe
1 min
El guitarrista flamenc Moraíto Chico i José Mercé

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El guitarrista Manuel Moreno Junquera, conegut com “Moraíto Chico", va morir ahir als 55 anys víctima d'un càncer contra el qual lluitava els últims mesos, segons han indicat a Efe fonts properes del seu entorn. Les restes mortals del guitarrista, nebot del guitarrista Manuel Morao, seran traslladades al Tanatori de Jerez, on posteriorment s'instal·larà la capella ardent i on ja estan arribant aficionats i artistes flamencs.

Moraíto, que va néixer al barri de Santiago, a Jerez de la Frontera (Cadis), i era descendent d'una de les sagues flamenques més reconegudes de la ciutat, va ser deixeble de grans guitarristes com ara Parrilla de Jerez, ja desaparegut, i Paco Cepero.

Company inseparable del cantaor José Mercé, també va acompanyar altres figures del flamenc com La Paquera de Jerez o Diego Carrasco. De manera paral·lela, va editar treballs en solitari, com Morao, Morao i Morao y oro. Durant la seva trajectòria, el tocaor va rebre diferents guardons i premis, entre els quals destaca el Giraldillo a la Maestría de la Biennal de Flamenc de Sevilla, l'any 2010.

stats