Cultura 22/02/2012

Muriel Casals acusa Sánchez-Camacho de no "estimar" la llengua i la cultura catalanes

La presidenta d'Òmnium Cultural lamenta a Catalunya Ràdio que s'intentin "buscar diners" de "llocs molt determinats"

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, lamenta que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, intenti retirar les subvencions públiques de les entitats que vetllen per la llengua i la cultura catalanes. "Pot semblar estrany, però hi ha alguns catalans que no estimen la seva llengua i la seva cultura", ha assenyalat Casals en declaracions a Catalunya Ràdio, en una clara referència a Camacho, que dilluns es va mostrar favorable a retirar les subvencions a l'entitat. D'altra banda, li ha recordat que "hi ha molts altres llocs on buscar diners". Casals considera que postures com la de la presidenta del PPC "fan una Europa més avorrida i més pobra" des del punt de vista de la diversitat cultural.

Muriel Casals ha celebrat la renovació per part del Govern de la subvenció a Òmnium aquest dimarts, per un valor d'1,4 milions, i ha negat taxativament cap falta de transparència en els pressupostos de l'entitat. "Els nostres comptes són públics, i els presentem en assemblea als nostres socis anualment", ha subratllat.

La presidenta d'Òmnium ha agraït públicament el suport de tots els socis que aquests darrers tres dies s'han adherit a l'entitat en mostra de suport, en especial al tècnic blaugrana, Pep Guardiola, que aquest dimarts en va fer socis els seus tres fills.

stats