Art
Cultura 07/12/2012

El dibuix de Rafael 'Cap d'apòstol' fa el rècord de l'artista a les subhastes

És un esbós de la 'Transfiguració'. Prové de la col·lecció del duc de Devonshire i va ser adjudicat a Sotheby's per 36,6 milions d'euros, el triple del preu de sortida

Ara
1 min
'Cap d'apòstol', de Rafael / SOTHEBY'S

BarcelonaLa casa de subhastes Sotheby's va marcar aquest dijous una nova fita de l'art antic a les subhastes a Londres. 'Cap d'apòstol', de Rafael, un esbós de 'Transfiguració', va ser adjudicat per 36,6 milions d'euros, el rècord d'aquest mestre del Renaixement a les subhastes i el segon preu més alt per a una obra d'art antic. L'obra se la van disputar quatre col·leccionistes. Les licitacions van fer que es tripliqués el preu de sortida, 12,6-18,9 milions d'euros.

'Cap d'apòstol' és el dibuix preparatori d'un dels personatges principals de 'Transfiguració', una de les grans pintures de l'artista. D'aquesta pintura, conservada als Museus Vaticans, es coneixen 17 esbossos. Nous d'ells, entre els quals hi ha el que sortirà a la venda es van poder veure al Museu del Prado entre el juny i el setembre dins l'exposició 'El último Rafael'. Quan l'artista va morir, el seu cos va ser vetllat al seu taller i va tenir la 'Transfiguració' darrere el cap.

La sortida a la venda de 'Cap d'apòstol' representa un esdeveniment excepcional: és el tercer dibuix de Rafael que surt a la venda en 50 anys, i en les anteriors ocasions, les obres van fer el rècord d'un dibuix antic a les subhastes.

stats