MÚSICA
Cultura 12/08/2011

Trombone Shorty, pòrtic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

L'explosiu jove trombonista de Nova Orleans servirà d'aperitiu a la 43a edició del certamen, amb un concert a Bikini el 27 de setembre

Redacció
1 min
Trombone Shorty

BarcelonaÉs un dels talents més imparables de l'escena jazzística actual. Amb només 23 anys d'edat, Troy "Trombone Shorty" Andrews, membre d'una activa dinastia musical de Nova Orleans, ha enlluernat superestrelles del calibre d'U2 i ha col·laborat amb artistes de la talla de Norah Jones, Diana Krall i Lenny Kravitz, entre molts altres.

Wynton Marsalis és, en paraules d'aquest, "el seu més gran fan", i la seva proposta musical articula un discurs molt poderós amb tota l'energia del funk i el rock catalitzada a través d'una depuradíssima tècnica. De Nova Orleans a l'Umbria Jazz passant per Newport, les seves actuacions són sempre incendiàries.

Després de passar pel Jazz Terrassa 2011, al setembre Trombone Shorty torna a Catalunya per presentar el que serà el seu nou disc, For true, previst pel setembre, en un concert a la sala Bikini de Barcelona el 27 de setembre que servirà de pòrtic del 43 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Un estimulant preàmbul abans d'arrencar la programació, a partir del 20 d'octubre.

"Mai he tocat al festival i és un honor, de veritat, fer-ho ara en aquest concert pòrtic", va afirmar el trombonista, trompeta i vocalista després del seu concert al festival Umbria Jazz al juliol. "Que es prepari la gent a Barcelona per una nit diferent i, per cert, no poseu cadires a la sala", va demanar.

stats