MÚSICA
Cultura 02/05/2013

Els dos concerts més memorables de Lluís Llach, en un DVD amb l'ARA

'Concert al Camp Nou' i l'últim recital a Verges, a la venda a partir d'aquest dissabte

Ara
1 min
Els dos concerts  Més memorables 
 De Lluís Llach

Barcelona.A partir del dissabte 4 de maig, l'ARA ofereix als lectors dos recitals màgics que van més enllà de l'àmbit de la música per instal·lar-se en la memòria sentimental del país: el multitudinari concert de Lluís Llach en un Camp Nou atapeït -103.000 espectadors- i l'última actuació que el cantautor va oferir abans d'acomiadar-se dels escenaris al seu poble, Verges. En format de DVD, els dos concerts estaran disponibles fins al dimarts 7 de maig, que coincideix amb el 65è aniversari de Lluís Llach.

Concert al Camp Nou va ser, apropiadament, més que un concert. Llach va reafirmar el seu compromís polític i va convertir el recital en un acte d'adhesió a favor de la llengua i la cultura catalana. Temes com Venim del nord, venim del sud , Que tinguem sort , L'estaca i molts més van sonar en un concert que rememora el documental Mai no ha mancat el teu alè , inclòs en el DVD com a extra.

L'últim adéu

El concert de Verges del 2007 amb què Llach va dir adéu als escenaris també va ser un moment irrepetible, el comiat d'un mestre que deia adéu en plenitud de facultats, interpretant cançons escrites en lletres d'or en el cor del públic com Viatge a Ítaca , Els meus ulls , País petit i molts d'altres. Llach posava punt final a la carrera musical sense perdre pistonada ni mossegar-se la llengua, criticant l'actitud dels polítics amb l'Estatut. Geni i figura, va ser l'últim sospir d'una trajectòria extraordinària.

stats