Cultura
Cultura 24/07/2012

Les indústries culturals catalanes firmen un manifest contra la pujada de l'IVA

Representants de les arts visuals, cinematogràfiques i audiovisuals, escèniques i de la música denuncien els acords del 19-J i aposten per començar a "treballar en la idea de l'autofinançament"

Ara
1 min

BarecelonaEntitats que representen diferents sectors culturals catalans (música, arts escèniques, cinematogràfiques i audiovisuals i visuals) han firmat aquest dimarts en l'acte 'Compromís amb la cultura' un manifest adreçat al secretari d'Estat, José M. Lassalle, i al ministre de Cultura, José Ignacio Wert, en relació amb la pujada de l'IVA fins al 21% i a favor de posar en marxa "alternatives per al creixement i finançament del sector".

El manifest assegura que "hi ha altres models de finançament" i anuncia que s'està treballant "en la idea de l'autofinançament per aconseguir sortir dels pressupostos generals de l'Estat". El text ofereix "diàleg" i fa una crida per aconseguir que es reconsideri la pujada de l'IVA i se situï "en la mitjana europea".

Hi ha fins a 40 associacions i entitats signants del manifest, entre les quals, ADETCA, PROA, CIATRE, el Gremi d'Empresaris de Cinemes, Art Catalunya, APECAT, ARC o ASACC.

stats