CASTELLS
Cultura 29/01/2011

Els castells, eina d'integració

Les taules rodones entorn el món casteller organitzades a Valls insisteixen en la 'capacitat integradora' dels castells

Acn
1 min

VallsEls tres debats que el Simposi Casteller ha organitzat aquest dissabte a Valls han destacat, un cop més, la 'capacitat integradora' dels castells a la societat actual. Segons la moderadora d'una d'aquestes taules, la periodista Raquel Sans, és molt interessant 'veure i escoltar la visió externa i poc habitual que es té del món casteller'. Entre d'altres conclusions, cal destacar que el món casteller ha de seguir evolucionant per si mateix. Sans ha estat l'encarregada de moderar el debat 'Els castells: entre la tradició i l'evolució', on hi ha intervingut el músic Artur Gaya; Pere Ferrando, estudiós casteller; Gereon Wetzel, director de cinematogràfic, i Joan Maria Minguet, professor universitari.

A banda d'aquesta primera taula rodona, el simposi casteller també ha posat a debat la mirada dels mitjans de comunicació cap al fet casteller on, entre d'altres, hi ha participat Xavi Capdevila, director del programa 'Quarts de Nou' de Televisió de Catalunya; Josep Anton Falcato, casteller i periodista casteller, o l'especialista en festes populars María Ángeles Sánchez. Finalment, la xerrada 'Castellers del món o castells al món: la internacionalització dels castells' ha comptat amb la participació de diferents especialistes més en el tema.

L'acte de cloenda del Simposi Casteller ha anat a càrrec de Lluís Garcia Petit, cap del departament de patrimoni d'Unescocat, i Jordi Roigé, editor de la revista Castells, que han posat damunt de la taula el procés cap a la proclamació dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. L'organització ha destacat com la visió externa i dispar entorn el món casteller ajudar a veure'n la seva 'grandesa' més enllà de Catalunya.

stats