FISCALITAT
Economia 10/02/2011

Andorra firma un acord monetari amb la UE que li permetrà encunyar euros

El cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, i el ministre d'Afers Estrangers, Xavier Espot, compareixeran la setmana vinent davant dels mitjans per donar a conèixer tots els detalls del conveni

Efe
1 min

AndorraEl Govern d'Andorra i la UE han signat avui a Brussel·les un acord monetari que permetrà, en un futur, encunyar euros andorrans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conveni obligarà al país a adoptar el cabal comunitari, amb la legislació i les directives vigents en el sistema bancari europeu, i a establir mesures de control contra el blanqueig i la falsificació.

Segons que ha informat avui l'executiu del principat, la UE ha "felicitat" avui Andorra per la rúbrica de l'acord, que "marca el fi de les negociacions de l'acord monetari després del llarg procés de negociació començat el 2004".

Des d'Andorra han afegit que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d'Afers Estrangers i Relacions Internacionals, Xavier Espot, compareixeran la setmana que ve davant dels mitjans de comunicació per donar a conèixer tots els detalls del conveni.

stats