Economia 04/08/2011

Europa admet que la crisi del deute ja no afecta només la perifèria de l'euro

En una carta adreçada als líders comunitaris, Durão Barroso, admet la preocupació "profunda" pel comportament dels mercats cap a Itàlia i Espanya

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durão Barroso, ha admès avui que la crisi del deute s'ha estès i que ja no només afecta "la perifèria de la zona euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una carta adreçada als líders comunitaris, Barroso ha subratllat que les mesures que han acordat els governs comunitaris no han aconseguit l'efecte desitjat de calmar els mercats.

També ha constatat la "profunda preocupació" que genera la reacció dels mercats de bons en casos com el d'Itàlia i Espanya, que han viscut jornades amb la prima de risc disparada i tocant rècords de fins a 400 punts, en el cas espanyol.

Justament ahir, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, van sortir al pas per defensar les economies dels dos estats i per demanar a les autoritats europees que accelerin el segon rescat grec.

stats