Reconeixements

Andreu Mas-Colell, guardonat per l'Econometric Society

L'exconseller d'Economia rep el premi per la seva trajectòria i especialment per la seva contribució al món de l'econometria

ARA
1 min
Mas-Colell, Coneixement

L'Econometric Society, societat internacional per a l'avenç de la teoria econòmica en la seva relació amb l'estadística i les matemàtiques, ha guardonat l'economista i exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell amb el Premi de Servei Sonnenschein 2024, en reconeixement del servei destacat a la professió i a l'Econometric Society en la tradició del reputat economista nord-americà Hugo Sonnenschein.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'associació ha decidit premiar Mas-Colell per la seva trajectòria i per l'aportació concreta al món de l'econometria. "Com a estudiant de postgrau a Minnesota, on van coincidir, Mas-Colell va heretar l'esperit d'Hugo Sonnenschein en la recerca i el servei a la professió", explica l'associació. Va tenir influència en papers importants a l'Econometric Society, incloent-hi com a editor d'Econometrica el 1988-1992 i president de l'Econometric Society el 1993.

Els llibres de Mas-Colell Aproximacions no cooperatives a la teoria de la competència perfecta (1982), La teoria de l'equilibri econòmic general: un enfocament diferenciable (1990) i Microeconomic theory (amb Jerry Green i Michael Whinston, el 1995) també van ajudar a promoure l'economia en aquest sentit.

Segons l'associació, Mas-Colell "ha estat fonamental en la promoció de la investigació econòmica i l'educació arreu del món, però especialment a Catalunya després de la fi del franquisme, i també va tenir un paper clau en l'establiment del Consell Europeu de Recerca com l'organisme públic més prestigiós de finançament científic de recerca a Europa".

stats