Economia 22/05/2012

L'Audiència Nacional arxiva la causa contra Botín per frau fiscal

El president del Santander i alguns familiars estaven sent investigats per uns comptes a Suïssa que, segons fonts judicials, ja haurien regularitzat davant l'Agència Tributària

Efe
1 min

MadridL'Audiència Nacional ha arxivat la causa oberta contra el president del Banco Santander, Emilio Botín, i alguns dels seus familiars per presumpte frau fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts judicials han explicat que l'arxiu de la causa s'ha produït després de la regularització que van practicar davant l'Agència Tributària. "La reguralització dels denunciats es pot considerar correcte i anterior a què s'hagués incoat per part de l'Agència Tributària un procediment d'inspecció o verificació", assegura la interlocutòria del jutge.

Els fets denunciats es remunten al 2010, quan les autoritats fiscals franceses van informar l'Agència Tributària espanyola sobre una sèrie de persones amb fons en comptes del banc suís HSBC Privat Bank Suisse.

Entre les persones hi havia 12 membres de la família Botín: el president del Santander i els seus cinc fills (entre ells Ana Patricia) el seu germà Jaime i els seus cinc fills. Se'ls acusava de no haver presentat les autoliquidacions de l'IRPF i de l'Impost de Patrimoni entre el 2005 i el 2009.

stats